Business coach voor ambitieuze ZP-ers

Kijk eens door de bril van een ander

Ongetwijfeld ken jij ze ook. Ondernemers, die realiseren wat ook jouw ambitie is. Je vraagt je af hoe zij dit aanpakken.

Wat een ander kan, kun jij ook leren. Als je precies weet wat deze persoon denkt en doet dan kun je dit pad volgen. Je gaat als het ware door een andere bril naar de wereld kijken.

Dat klinkt eenvoudig, bijna als een kunstje. Helaas, de bril van een ander opzetten betekent ook dat je in aanraking komt met de overtuigingen van die ander. Wat betekenen deze overtuigingen voor jou en hoe beïnvloeden ze jouw gedrag.

Is het jouw overtuiging dat je pas iets wereldkundig kunt maken als het perfect is, dan kan het bevrijdend zijn om ‘te zien’ dat de ander hier wat losser mee omgaat. ‘Goed is goed genoeg’. En daar bereikt hij zijn succes mee. Hoe is het voor jou om, in bepaalde situaties, dit gedrag te vertonen?

Kijken door de bril van een ander betekent voor mij, openstaan voor een aanpak die niet van nature mijn voorkeur heeft. Door hiermee te experimenteren ontdek ik wat wel/niet bij me past. Mooie manier om mijn ondernemerschap verder te ontwikkelen.

Ik omring mij dan ook graag met andere ‘typen’ ondernemers.

En jij?