Mastermind groepen

Lukt het u tijd vrij te maken om met strategische vraagstukken aan de slag te gaan terwijl dagelijkse activiteiten uw aandacht vragen?

Ambities realiseren betekent tijd investeren om aan uw onderneming te werken. Als u de zaken blijft doen zoals u ze altijd heeft gedaan dan…… Wie kent deze uitspraak niet en velen van ons hebben de laatste jaren ondervonden hoe waar hij is.

Waarom bent u gaan ondernemen? Was het voor u ook dé manier om uw idealen te realiseren? Zelf alle beslissingen kunnen nemen op weg naar uw doel. De keerzijde is dat u ook alle keuzes maakt en dat is niet altijd eenvoudig. Ondernemen kan soms erg eenzaam zijn. Uw vraagstukken of dilemma’s voorleggen aan een collega is niet altijd mogelijk. Een mede-ondernemer die ook de klappen van de zweep kent, kan uitkomst bieden.

In het Mastermind Instituut werk ik met ondernemers die als doel hebben de onderneming neer te zetten die zij voor ogen hebben. Zij realiseren zich dat dit meer vraagt dan alleen hard werken. Doelen realiseren betekent focus hebben en houden. En dit blijkt eenvoudiger indien u zich omringt met de juiste mensen. Mede-ondernemers met wie u kunt sparren en die bereid zijn hun kennis en ervaring op maat aan te leveren. Kortom niet alleen werken in, maar ook aan uw onderneming.

Als deelnemer van een Mastermind groep vormt u de board die maandelijks op een afgesproken dag van 8.00 uur tot 12.00 uur vergadert. De agenda kent een vaste indeling, maar als lid van de board kunt u daar inhoudelijk uiteraard uw eigen stempel op drukken.

Iedere meeting werkt u aan een strategisch onderwerp. Deze thema’s hebben tot doel de waarde van uw onderneming te vergroten. Het beoogde resultaat is dat u dit agendapunt afrondt met het formuleren van uw actiepunten. Acties die u ondersteunen in het verder ontwikkelen van uw onderneming en het ondernemerschap

Na een korte koffiepauze brengt één ondernemer een zakelijk vraagstuk in. U krijgt de unieke kans om volgens de principes van het Mastermind concept praktijkervaringen en adviezen uit te wisselen met ondernemers zoals uzelf. Omdat de leden uit verschillende branches komen verruimt u uw denkvermogen ook buiten uw eigen werkgebied. Deze wijze van werken moedigt een nieuwe manier van ondernemen aan.

Tussen twee bijeenkomsten in neem ik contact met u op. Uiteraard kunt u bij het uitvoeren van uw actieplan tegen vragen en/of dilemma’s aanlopen. U heeft de gelegenheid deze met mij te bespreken.

Realiseer u dat een Mastermind groep geen netwerkgroep of vriendenclub is. Dit stelt de leden in staat zonder terughoudendheid en oprecht bij te dragen aan het realiseren van elkaars doelstellingen. Uiteraard ontstaan in deze bijeenkomsten wel contacten waar u blijvend plezier van heeft.

Meld u nu aan en vergroot de waarde van uw onderneming