Mastermind groepen

Lukt het je tijd vrij te maken om met strategische vraagstukken aan de slag te gaan terwijl dagelijkse activiteiten je aandacht vragen?

Ambities realiseren betekent tijd investeren om aan je onderneming te werken. Als je de zaken blijft doen zoals je ze altijd hebt gedaan dan…… Wie kent deze uitspraak niet en velen van ons hebben ondervonden hoe waar hij is.

Waarom ben je gaan ondernemen? Was het voor jou ook dé manier om je idealen te realiseren? Zelf alle beslissingen kunnen nemen op weg naar je doel. De keerzijde is dat je ook alle keuzes maakt en dat is niet altijd eenvoudig. Ondernemen kan soms erg eenzaam zijn. Je vraagstukken en dilemma's voorleggen aan Je vraagstukken of dilemma’s voorleggen aan een collega is niet altijd mogelijk. Een mede-ondernemer die ook de klappen van de zweep kent, kan uitkomst bieden.

In het Mastermind Instituut werk ik met ZP-ers die als doel hebben de onderneming neer te zetten die zij voor ogen hebben. Zij weten dat dit meer vraagt dan alleen hard werken. Doelen realiseren betekent focus hebben en houden. En dit blijkt eenvoudiger indien je je omringt met de juiste mensen. Mede-ondernemers met wie je kunt sparren en die bereid zijn hun kennis en ervaring op maat aan te leveren. Kortom niet alleen werken in, maar ook aan je onderneming.

Iedere meeting staat een een strategisch onderwerp centraal. Deze thema’s hebben tot doel de waarde van je onderneming te vergroten. Het beoogde resultaat is dat je dit agendapunt afrondt met het formuleren van je actiepunten. Acties die je ondersteunen in het verder ontwikkelen van je onderneming en het ondernemerschap

Na een korte koffiepauze brengt één ondernemer een zakelijk vraagstuk in. Je krijgt de unieke kans om volgens de principes van het Mastermind concept praktijkervaringen en adviezen uit te wisselen met ondernemers die net als jij hun doelstellinge willen realiseren.

Leden van een Mastermind Groep komen òf uit verschillende branches òf uit één specifieke branche. Net waar je voorkeur naar uitgaat. In beide situaties wordt het denken vanuit verschillende perspectieven aangemoedigd.

Tussen twee bijeenkomsten in neem ik contact met je op. Uiteraard kunt je bij het uitvoeren van je actieplan tegen vragen en/of dilemma’s aanlopen. Je hebt de gelegenheid deze met mij te bespreken.

Realiseer je dat een Mastermind groep geen netwerkgroep of vriendenclub is. Dit stelt de deelnemers in staat zonder terughoudendheid en oprecht bij te dragen aan het realiseren van elkaars doelstellingen. Uiteraard ontstaan in deze bijeenkomsten wel contacten waar je blijvend plezier van hebt.

Meld je nu aan en vergroot de waarde van je onderneming