Lous van Haarst

“je komt geen tijd te kort als je er tijd voor maakt''

Een blik op mijn cv leert dat ik voor veel zaken warm kan lopen. Mijn eigen bedrijf, partnerships, bestuurlijk werk, spreken, het vormt mijn zakelijke leven. 

Uiteraard heb ik ook een privé leven. En dat is belangrijk en ruim 20 jaar ook tijdsintensief.  Als moeder van 4 sportieve jongens was ik vele uren op de sportvelden te vinden. De jongste twee (ja een tweeling) hebben sporten letterlijk met het melkflesje binnen gekregen. En je snapt het. Ook hier was ik niet alleen toeschouwer maar coördinator bij de hockey, mede-organisator van voetbalkampjes en toernooien etc. Het gaf veel energie en bovendien ook erg leuke tijden met het hele gezin 'op en om de velden'. Terugkijkend heb ik mijn rollen als dochter, zus en vriendin op bepaalde tijden wel wat verwaarloosd of beter gezegd, er niet altijd de tijd voor vrijgemaakt die ik had gewild.

Schotels in de lucht houden betekent jongleren. Alles aandacht geven zodat het in beweging blijft. De jongsten zijn inmiddels ook het huis uit. Als ik nu, vanaf een afstandje naar het jongleren kijk, bedenk ik dat de bordjes zijn veranderd, het aantal wellicht ook maar de dynamiek is er
gelukkig nog steeds.

Al die schotels hebben mij, bewust en onbewust, gebracht waar ik nu sta. Zelfstandige professional zijn betekent voor mij nu én expert zijn op je vakgebied én je ondernemerschap voortdurend aandacht geven. Zeker nu alles in de buitenwereld steeds sneller verandert.

Ik kwam er achter dat ik niet de enige was die hiermee worstelde. Een eye-opener! In mijn intervisiegroep bespraken wij voornamelijk vakgerelateerde vraagstukken. Bestond er niet zo iets voor business dilemma’s. Ik las oa het boek “Think and Grow Rich van Napoleon Hill. Mastermind bleek een mooie aanvulling. Er ontstond balans tussen mijn expertise en het ondernemerschap. Na enige tijd realiseerde ik mij dat mijn ideale klant was veranderd. Niet langer de executive of leidinggevende maar de zelfstandige professional.

In het Mastermind Instituut bied ik nu al ruim 4 jaar verschillende programma’s om vrouwen zoals jij te ondersteunen. Stappen zetten en echt de finish halen. En weet je, die eindstreep ligt zelden waar jij die van tevoren hebt getrokken. Er komt steeds weer een 'next step'. Hoe uitdagend is dat!