Lous van Haarst

“De beste ideeën en oplossingsrichtingen vormen 
zich door de interactie tussen professionals”

Met de juiste mensen om je heen, realiseer óók jij je plannen

Je bent een kei in je vak. Dat vind je niet alleen zelf, het wordt door anderen bevestigd. Het geeft je het nodige zelfvertrouwen. Op goede dagen dan. Want net als het saldo op je bankrekening fluctueert ook je zelfvertrouwen nogal.

O, ja je hebt al veel boeken over ondernemerschap gelezen. En je weet dus dat het maken van plannen belangrijk is. Dat doe je ook braaf. Je zet je acties zo scherp dat je het er benauwd van krijgt. Dat is essentieel, zo is je verteld.

Maar als je eerlijk bent:

  • Laat jij je leiden door de waan van de dag.
  • Ervaar jij steeds dezelfde hobbel op weg naar je doel.
  • Haak je bij tegenslag al snel af.
  • Mis je focus.
  • Is hulp vragen voor jou een zwaktebod.

Regelmatig bedenk je dat je weer een baan gaat zoeken. Misschien moet je maar gewoon onderkennen dat ondernemen niets voor je is.
Dat kan. 

Je ambities blijven mooie dromen. Jammer

En weet je, het hoeft niet. Met de juiste mensen om je heen ga jij stappen zetten. Je komt in actie en blijft in actie. Oók als het even tegenzit. Hulp is namelijk altijd dichtbij.

Nieuw probleem. Waar vind ik deze mensen…..

Ik ben Lous van Haarst

Eigenaar van het Mastermind Instituut. Ik werk met professionals zoals jij. Experts op hun vakgebied die stappen willen zetten met hun bedrijf. De juiste mensen dus 😉.

Van huis uit ben ik bedrijfseconoom. Al tijdens mijn studie had ik meer belangstelling voor bedrijfsorganisatie dan puur voor de cijfertjes. Al zijn die wel belangrijk. Zeker in een eigen bedrijf.

Ruim 15 jaar werkte ik bij KPMG. Eerst als organisatie-adviseur, later als manager Organisatie & Informatie. Samen resultaten neerzetten, dat was wat mij dreef. Gebruik maken van beschikbare talenten én kennis vormde de basis voor succes. Iedereen was bereid het stapje extra te zetten. Wat anderen voor onmogelijk hielden, realiseerden wij. En we hadden veel lol.

Hier werd de basis gelegd voor het latere Mastermind Instituut. Ja, dat realiseerde ik mij pas vele jaren later.

In 2000 verruilde ik een vast dienstverband voor mijn coachingspraktijk. Ik ging doen wat ik het liefste deed: executives, managers en professionals begeleiden om die resultaten neer te zetten die zij voor ogen hadden.

In de praktijk kwam ik er al snel achter dat een eigen bedrijf hebben meer is dan expert zijn op je vakgebied. Het ontwikkelen van je ondernemerschap en je onderneming zijn minstens even belangrijk. Ook voor zelfstandige professionals. En juist daar investeren zij vaak weinig tijd en geld in.

Zonder gelijkgestemde professionals om je heen wordt het knap lastig om continu ‘aan’ je bedrijf te werken. Iedereen heeft die beruchte stok nodig. En de kennis en ervaring van anderen is absoluut onmisbaar.

De puzzelstukjes vielen in elkaar. In 2014 ontwikkelde ik het Mastermind Instituut.De plek waar zelfstandige professionals online en offline samen werken aan hun bedrijf.

Zoek jij de juiste mensen om je heen? Je hebt ze gevonden……

kpmg
rabobank
referentie