Recent had ik een verhuizer nodig. Voor mij geen dagelijkse klus dus begon ik met een lijstje te maken met erkende verhuizers in de omgeving. Aanbevelingen van anderen over hun verhuizer hielpen mij een short list te maken. Een aantal verhuizers bezochten ons huis en ik gaf iedereen exact dezelfde informatie.

De aangeboden diensten verschillen enormHelder is dat niet alle verhuisbedrijven in onze specifieke situatie passen. O, zeker het zijn allemaal professionele verhuizers, die kundig de huisraad kunnen verplaatsen. Ik realiseer mij dat ik niet uitsluitend behoefte heb aan een dozenverplaatser, maar aan iemand die met mij meedenkt en, daar waar mogelijk, mij ontzorgt.

De perfecte match tussen uw contact en degene die u aanbeveelt. Daar draait het bij een aanbeveling om. En dat gaat verder dan de juiste dienst of het product. Het is mensenwerk.

Niet onbelangrijk is daarom hoe iemand in bepaalde situaties acteert. Weet u bij voorbeeld hoe degene die u aanbeveelt zich opstelt:
•    in competitie met anderen
•    onder druk
•    in teamverband, of
•    als de lat een keer niet zo hoog ligt?

Lastig? Valt mee. Kies eens een setting die niet direct iets met het werk te maken heeft. Het geeft veel informatie. Voor mij is dat de golfbaan. Na één rondje golf weet u veel meer over iemands gedrag in een specifieke situatie. En begrijp me niet verkeerd er is geen goed of fout gedrag. De ene relatie heeft nu eenmaal iets anders nodig dan de andere.

Ambassadeurs zijn ook onmisbaar voor uw eigen onderneming. Wilt u meer invloed uitoefenen op het proces van doorverwijzen? In mijn blog Ambassadeurs zijn onmisbaar voor uw business geef ik een aantal tips.

Onderschrijft u het belang van een planmatige aanpak maar weet u niet waar te beginnen? Neem dan contact op voor een telefonisch Strategie Gesprek. Een Strategie Gesprek is geheel vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten.

Ja hoor, ik ben er weer ingetrapt……. Voor de allerlaatste keer

Ja hoor, ik ben er weer ingetrapt……. Voor de allerlaatste keer

‘Ja hoor ik ben er weer ingetrapt’ met deze woorden komt Karel binnen. Hij heeft meteen alle aandacht. Het klinkt erg kwaad en zo kennen we hem helemaal niet. Wie of wat heeft hem zover gekregen dat hij nu direct stoom af wil blazen?

30/5/2018
het wow-effect maakt het verschil

het wow-effect maakt het verschil

Het wow-effect, wat is dat eigenlijk? Is het zichtbaar, grijpbaar, voelbaar? Het klinkt mysterieus en positief. Wat kan het wow-effect betekenen voor jouw bedrijf?

14/12/2018
Verbeelden wat je wilt realiseren

Verbeelden wat je wilt realiseren

Doe jij wat je altijd deed, dan krijg je niet langer wat je altijd kreeg maar ligt ‘out of business’ op de loer. Niet leuk om te lezen nee, maar kijk om je heen dan zie je voldoende voorbeelden van bedrijven die het niet redden. Hoe zorg jij dat jou niet hetzelfde overkomt? 

2/10/2018