Recent had ik een verhuizer nodig. Voor mij geen dagelijkse klus dus begon ik met een lijstje te maken met erkende verhuizers in de omgeving. Aanbevelingen van anderen over hun verhuizer hielpen mij een short list te maken. Een aantal verhuizers bezochten ons huis en ik gaf iedereen exact dezelfde informatie.

De aangeboden diensten verschillen enormHelder is dat niet alle verhuisbedrijven in onze specifieke situatie passen. O, zeker het zijn allemaal professionele verhuizers, die kundig de huisraad kunnen verplaatsen. Ik realiseer mij dat ik niet uitsluitend behoefte heb aan een dozenverplaatser, maar aan iemand die met mij meedenkt en, daar waar mogelijk, mij ontzorgt.

De perfecte match tussen uw contact en degene die u aanbeveelt. Daar draait het bij een aanbeveling om. En dat gaat verder dan de juiste dienst of het product. Het is mensenwerk.

Niet onbelangrijk is daarom hoe iemand in bepaalde situaties acteert. Weet u bij voorbeeld hoe degene die u aanbeveelt zich opstelt:
•    in competitie met anderen
•    onder druk
•    in teamverband, of
•    als de lat een keer niet zo hoog ligt?

Lastig? Valt mee. Kies eens een setting die niet direct iets met het werk te maken heeft. Het geeft veel informatie. Voor mij is dat de golfbaan. Na één rondje golf weet u veel meer over iemands gedrag in een specifieke situatie. En begrijp me niet verkeerd er is geen goed of fout gedrag. De ene relatie heeft nu eenmaal iets anders nodig dan de andere.

Ambassadeurs zijn ook onmisbaar voor uw eigen onderneming. Wilt u meer invloed uitoefenen op het proces van doorverwijzen? In mijn blog Ambassadeurs zijn onmisbaar voor uw business geef ik een aantal tips.

Onderschrijft u het belang van een planmatige aanpak maar weet u niet waar te beginnen? Neem dan contact op voor een telefonisch Strategie Gesprek. Een Strategie Gesprek is geheel vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten.

Make things happen?!

Make things happen?!

Weet u wat u niet weet? Een vraag waar collega-ondernemers op reageren met natuurlijk niet of uitingen van gelijke strekking. Logisch! Ooit was mijn reactie op deze vraag, nee en wil ik dat wel weten? Het antwoord ligt al in de vraag besloten. Inmiddels, enige jaren verder, weet ik dat gevoed worden door collega-ondernemers die in andere branches werkzaam zijn, je verder helpen.

30/5/2018
Ambassadeurs zijn onmisbaar voor uw business

Ambassadeurs zijn onmisbaar voor uw business

Hoe vaak neemt u een dienst af of koopt u een product zonder een aanbeveling van iemand die u vertrouwt? De gemiddelde consument kijkt minimaal even op internet of er reviews zijn van het product. Leveranciers van diensten worden nog zelden direct uit de Gouden Gids gekozen.

30/5/2018
Je komt geen tijd tekort, als je er tijd voor maakt!

Je komt geen tijd tekort, als je er tijd voor maakt!

Ondernemend Nederland ervaart regelmatig tijdgebrek. Ondernemers zijn druk met de operationele zaken als het allemaal minder voorspoedig loopt. Trekt de business aan dan is het alle hens aan dek. Het klinkt heel logisch. Toch is er een groep ondernemers die zelden last heeft van tijdgebrek.

26/9/2018