Hoeveel tijd neemt u om achterover te leunen en structureel na te denken over waar u met uw onderneming heen wilt? Deze vraag stel ik regelmatig aan ondernemers in mijn praktijk. En het doet er niet toe of het ondernemers zijn in het kleinbedrijf of dat er aardig wat werknemers op de payrol staan, hun antwoord ligt standaard in de bandbreedte van ‘niet’ tot ’te weinig’.

Te weinig, ik denk dat ondernemers in het MKB zich hier wel in zullen herkennen. Oke, we weten allemaal dat het belangrijk is en we plannen absoluut om hier mee aan de slag te gaan, alleen nu ontbreekt even de tijd. Eerst die ene opdracht afronden, die offerte de deur uit, de vergadering met uw MT over lopende zaken voorbereiden en dan vergeet ik nog alle dagelijkse brandjes die direct uw aandacht vragen en geblust moeten worden.

U zult echter altijd tijd tekort komen, want dat zit nu eenmaal in de genen van een ondernemer. Nee ik bedoel niet dat u de slaaf van uw bedrijf bent. Maar als u niet in uw onderneming werkt, dan vragen immers altijd wel weer andere zaken uw aandacht. Wie herkent zich er niet in dat het gezinsleven, vriendenkring en uw conditie de sluitpost zijn.

Ook ik heb niet de ultieme oplossing voor handen. Sterker nog ik worstel er ook mee. Wel heb ik ondervonden dat de uren die ik nu structureel besteed aan strategische onderwerpen voor mijn bedrijf, resultaat opleveren. Van een coachingsbureau dat onvoldoende zichtbaar was tot het Mastermind Instituut. Het wàs en ìs de geïnvesteerde tijd meer dan waard.

Blokkeer tijd in uw agenda om over strategische onderwerpen na te denken, ze binnen uw bedrijf op de agenda te zetten en er acties aan te verbinden. Zo zorgt u dat uw succesvolle bedrijf, succesvol blijft of de startup zich zal ontwikkelen tot een stabiel bedrijf.

Niets menselijks is ons ondernemers vreemd. Weet u van uzelf dat het lastig is om structureel tijd voor deze zaken in te plannen, heeft u behoefte aan een stok achter de deur òf laat u u graag inspireren door andere ondernemers (en inspireert ook hen)?

Neem dan nu contact met het Mastermind Instituut op. Grote kans dat wij bieden , wat u zoekt.

Weet u wat u niet weet?

Weet u wat u niet weet?

Weet u wat u niet weet? Ik hoor u denken, natuurlijk niet want dan……Een logische reactie en als succesvolle ondernemer zult u ongetwijfeld de zaken goed voor elkaar hebben. Ondernemers die ik spreek zien vaak wel verbeterpunten binnen hun onderneming maar vertellen mij dat zij daar nu even niet aan toekomen.

30/5/2018
Ondernemen in het MKB is handen uit de mouwen èn achterover leunen

Ondernemen in het MKB is handen uit de mouwen èn achterover leunen

Ondernemen in het MKB betekent de handen uit de mouwen steken. Dat maakt dit ondernemen juist zo leuk. Dicht bij de klant, dicht bij de operatie, korte lijnen. Hard werken en resultaten boeken. De dagen vliegen om en voor u er erg in heeft staat er weer een nieuw jaar voor de deur.

30/5/2018
Ja hoor, ik ben er weer ingetrapt……. Voor de allerlaatste keer

Ja hoor, ik ben er weer ingetrapt……. Voor de allerlaatste keer

‘Ja hoor ik ben er weer ingetrapt’ met deze woorden komt Karel binnen. Hij heeft meteen alle aandacht. Het klinkt erg kwaad en zo kennen we hem helemaal niet. Wie of wat heeft hem zover gekregen dat hij nu direct stoom af wil blazen?

30/5/2018