‍Bart weet dit als geen ander. Hij heeft hier vanaf de start van zijn bedrijf veel tijd en energie in gestoken. Met als gevolg dat hij heel tevreden op de resultaten van 2015 kan terugkijken. Uiteraard heeft hij ambities voor 2016. Maar, vertelt hij, parallel hieraan vraagt dit ook ontwikkeling van zijn ondernemerschap.

Tijd steken in het ontwikkelen van uw onderneming, levert het meeste rendement op als u ook alert blijft op uw eigen ontwikkeling. Dit vraagt aandacht en tijd, ongeacht of u al vele vlieguren heeft gemaakt, of aan de start van uw onderneming staat.

Er zijn perioden dat het ogenschijnlijk vanzelf gaat. U kent vast ook momenten dat de door u beproefde methode of gehanteerde strategie niet meer het gewenste rendement oplevert. Harder werken is zelden de oplossing. En zonder meer volharden in de strategie die altijd heeft gewerkt, evenmin. Niet zelden zullen de resultaten blijven tegenvallen.

Er leiden meerdere wegen naar uw doel. De vraag is of u openstaat om andere paden te verkennen, uw denkvermogen te verruimen. Een andere manier van zakendoen en iets nieuws uitproberen is spannend. U weet immers niet hoe uw opdrachtgever respectievelijk uw klant hierop zal gaan reageren. Ik besprak dit onderwerp laatst met een interim manager. Hij vertelde mij dat dit in interimland niet zou gaan werken. Zijn aanpak is zijn USP, die staat in zijn optiek in steen gebeiteld, daarom wordt hij bij opdrachtgevers gevraagd. Alleen de laatste tijd minder. Gedurende ons gesprek kwam hij er achter dat een iets aangepaste werkwijze hem een interessantere partij zou maken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van zijn dienstverlening.

Hoe zorgt u dat u mee ontwikkelt met de markt en niet de zwakste schakel van uw onderneming wordt? Het klinkt wellicht hard, maar de afgelopen jaren heeft menig ondernemer hiermee te maken gekregen. Wat doet u als het werken aan de onderneming niet meer het resultaat oplevert dat u ambieert? De wat-, hoe- en wanneer vragen dringen zich dan onvermijdelijk op.

De sleutel naar antwoorden ligt deels bij collega ondernemers. Liefst bij hen die in een heel andere branche ondernemen. Daar gelden immers andere regels en wetten. Ongetwijfeld heeft u in uw omgeving collega ondernemers die hun kennis en ervaring met u willen delen.

Mijn advies, wacht niet totdat u gedwongen wordt om nieuwe wegen te bewandelen. Werk structureel aan uw onderneming én aan de ontwikkeling van uw ondernemerschap. Dit hoeft geen eenzaam traject te zijn.

Het Mastermind Instituut biedt ondernemers uit verschillende branches de mogelijkheid om onder begeleiding van een deskundige business coach volgens een bewezen methodische aanpak te werken aan uw bedrijf en dat van uw collega ondernemers. Wilt u zich laten inspireren door de kennis en ervaringen van collega ondernemers én wilt u ook meewerken aan hun succes, dan is een lidmaatschap van een MasterMind Groep wellicht iets voor u.

Meer weten? neem contact op dan bespreken we het.

‘Weten wat u niet weet’ is nodig om uw bedrijf te laten groeien.

‘Weten wat u niet weet’ is nodig om uw bedrijf te laten groeien.

U leest iedere dag één of meerdere kranten. U pikt ’s avonds nog even de actualiteiten mee. Leest vaktijdschriften en de stapel boeken naast uw bed groeit gestaag. Heeft u de zekerheid dat u niets belangrijks over het hoofd ziet? Iets dat het verschil kan maken tussen succesvol ondernemen of tegen de bierkaaien opvechten?

17/10/2018
Ondernemers, groei dwingt tot reflectie!

Ondernemers, groei dwingt tot reflectie!

Groei als synoniem voor ontwikkelen en veranderen. Leren èn durven verbeteren dat is voor mij de kern van het ondernemerschap. Leren van best practices, van dingen die fout zijn gegaan, van feedback van klanten, collega’s en daar op schakelen. Of u nu eigenaar bent van een groot of kleiner bedrijf, het vraagt uw continue aandacht.

30/5/2018
Begrijpt u uw klant?

Begrijpt u uw klant?

Nu ben ik echt de moeilijkste niet, maar er zijn momenten dat mijn irritatieniveau ongekende hoogten bereikt. Wanneer dat gebeurt? Op momenten dat iets voor mìj echt urgent is en die urgentie bij de leverancier of dienstverlener afgedaan wordt met, sorry zo werken wij niet. Witheet kan ik worden en uit onmacht meld ik dat ik overweeg om naar een andere partij op zoek te gaan. Helaas, geen enkele beweging aan de andere kant of erger nog, de opmerking, moet u zeker doen….!

19/6/2018