Business coach voor ambitieuze ZP-ers

Maak van 2021 een succes, schrijf nu je jaarplan

En weer is er een persconferentie. Natuurlijk, de meeste info is al gelekt. Toch even spannend. Komt die versoepeling er echt…..

Maandag op de sportschool hebben we het besproken. Die groepsles donderdag,- zou top zijn als dat weer mag. We volgen nu allemaal ons eigen maatwerk-programma. We missen die stok achter de deur en ja ook de sociale controle.

De meesten houden ongeveer dezelfde tijd aan. We zien elkaar. Toch is het anders als iemand begeleidt. Ons aanmoedigt om een tandje bij te zetten. Het even ‘voor gezien houden’ is er dan niet bij. 
En ineens plopt een bekende quote op;

“How you do anything is how you do everything”

Grrrr de link naar ondernemen leg ik snel.

Natuurlijk, een afspraak met een klant die staat. Maar de afspraken met mezelf om AAN mijn bedrijf te werken. Doen wat ik me voorneem? Me niet laten afleiden?

Laat ik er geen doekjes om winden – dat was lastig. Ik wist ongeveer wat ik wilde realiseren. Maar een doortimmerd jaarplan? Blij dat ik dat na vele KPMG jaren niet hoefde op te leveren.

Dat dacht ik in mijn eerste jaren als ondernemer. Nu weet ik beter. Zonder doel en actieplan was ik stuurloos. Ik waaide met alle winden mee. Steeds was er wel weer iets wat mijn directe aandacht vroeg. De jaren vlogen om…..

Nu heb ik wel die jaardoelen en een actieplan uitgeschreven. En die deel ik met een aantal andere ondernemers. Ik organiseer mijn eigen stok achter de deur. Ja, heb ik nodig….

Maandelijks overleggen we met elkaar. Ik vertel waar ik sta, maar ook waar ik tegenaan loop. Mooi weer spelen is er niet bij. Voor mij een super stok achter de deur. Ik wil niet melden dat ik mijn planning niet heb gehaald.

Het helpt me ook om goed na te denken over wat ik plan. En me te focussen op een paar acties. Voorkomt dat ik energie steek in alle leuke ideeën die steeds weer opploppen.

Begin december ga ik aan de slag met mijn jaarplan 2021. Normaal deel ik het resultaat met een aantal ondernemers. Leidt vaak nog tot een aantal aanscherpingen.

Ik dacht 2020 is een bijzonder jaar. Laat ik het wat krachtiger maken, wat groter opzetten, zodat andere ondernemers er ook profijt van hebben. Daarom heb ik het volgende idee.

Ik ga met een aantal gemotiveerde ondernemers online aan de slag; Het werkplaats-idee zeg maar. Iedereen gaat aan het werk met zijn/haar jaarplan maar we maken ook tijd om te overleggen en dilemma’s te bespreken. Staat voor het nieuwe jaar je plan in de steigers.

En het mooie, als je wilt heb je ook in 2021 die stok achter de deur. We kennen je plannen….

Wil jij serieus aan de slag, pak dan deze kans en laat me weten dat je meedoet. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.