Business coach voor ambitieuze ZP-ers

Hoe onderscheid jij je van de concurrentie……

Je hoort het om je heen, de business trekt weer aan. Maar als je eerlijk bent merk jij daar erg weinig van. Steeds vaker vraag jij je af of je concurrenten mooi weer spelen of….

Je begint je toch wel zorgen te maken. Natuurlijk het zijn vakmensen, maar dat ben jij ook. En als je eerlijk bent, bied jij meer voor hetzelfde geld. Je bent een Pietje precies. En super flexibel. Als het moet, ga je nog even in het weekend aan de slag. Doen zij echt niet hoor. Werk en privé vermengen zij niet.

Zucht, hoe krijgen ze het voor elkaar om die continue stroom aan klanten te realiseren. Maar ja, daar kun je natuurlijk niet naar vragen. Weten ze meteen hoe de vork in de steel steekt. Nee jij werpt wat mist op.

Eigenlijk weet je het wel. Je weet alleen niet hoe je dit tij gaat keren. Een potentiële opdrachtgever stelde je de vraag waarom hij voor jou moet kiezen.

Stond je dus mooi met je mond vol tanden. Ja je hebt affiniteit met de dienst die dit bedrijf levert. Uiteraard werk je heel precies. En o,ja je legt de lat hoog. Nou dat was dus niet het gewenste antwoord. Dat vond hij vanzelfsprekend. Zeg maar als de boekhouder die vertelt heel goed te weten wat debet en credit is. Mag je toch aannemen vond hij. Daar heeft hij wel een punt.

Maar eerlijk, je weet ook niet waarin jij je onderscheidt van je concurrenten. Je kunt er geen woorden aan geven. Er zijn er genoeg die exact leveren wat jij aanbiedt. Jij bent alleen Jij.

AHA! Jij bent een andere persoon. Sterker er loopt maar 1 persoon als jij op deze aardkloot rond. Hoe onderscheidend wil je het hebben.

Moet je natuurlijk wel weten welke woorden jou als mens en professional typeren. En nee, dat zijn dus geen woorden waarin 80% van je collega’s zich herkennen. Die woorden horen er uiteraard ook bij.

Het gaat nu om jouw TOP 3. En dat is vaak even puzzelen. Lijsten met kernwoorden zijn op internet beschikbaar. En als je mijn lijst wilt gebruiken, stuur me even een berichtje. mail ik hem.

Toch lastig om de juiste woorden te vinden? Vraag het eens aan mensen om je heen. Mensen die jou goed kennen. Laat je verrassen. Zij weten vaak prima aan te geven hoe zij jou zien. Is wellicht een mooi vertrekpunt.