Business coach voor ambitieuze ZP-ers

Trek jij je plan, of de mensen om je heen…..

Prachtig weer dus een uitgelezen kans om weer eens een baan te lopen. Is inmiddels al weer maanden geleden.

Hoog tijd dus om alle goede adviezen van Brian in de praktijk te brengen. En eerlijk ik had er thuis wel wat tekst aan besteed. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Eerst maar even inslaan. Meteen goed om wakker te worden, want het is wel echt ‘pluk de dag’. En het gaat fantastisch. De ballen gaan keurig rechtdoor en ver. Manlief is overtuigd. Woorden en resultaat komen overeen.

Voordat je nu denkt, jeetje Lous waar gaat deze lofzang over jezelf heen. Het tij keerde, helaas.

De eerste afslag; een redelijke klap. Ik ben niet ontevreden. In mijn ooghoek zie ik een buggy klaarstaan. 2 Mannen staan zich voor te bereiden op hun afslag. Ik voel de druk. Die mogen dus voor bij hole 2. Hier is niet tegenaan te lopen. Iedereen blij.

Het is van korte duur. Wij spelen in hoog tempo. De bezetting van de baan is ook hoog. Al snel doemen 2 dames op. Ik heb ze feilloos in de gaten. En ja hoor bij een Par3 staan zij pontificaal met beide armen in de zij te wachten totdat wij klaar zijn.

Ik mis de hole op korte afstand. grrrrrrr
Vanaf dat moment gaat er veel mis.
Ik ben meer bezig met de dames achter mij dan met mijn spel.

En dat  is wat ik ook bij zelfstandige professionals zie gebeuren. Er is een plan. De acties achter de pc zijn uitgevoerd. Het moment is daar, de buitenwereld mag het zien. En dat is best spannend. Gaat het echt zoals je van te voren hebt bedacht?

Meestal niet, is inmiddels mijn ervaring. Vaak met ups en downs. En hoe ga jij daar dan mee om?

Ben je bezig met de anderen? Mijn achtervolgers stonden wellicht heel relaxed op ons te wachten. Blij dat ze even van het zonnetje konden genieten. Ik interpreteerde het anders. En liet me er door van de wijs brengen.

Neem even de tijd als het niet volgens plan gaat. Denk na over de volgende stap. En dat is iets anders dan dat je bezig bent met wat anderen wel niet zullen denken. En ondertussen op de automatische piloot het ingeslagen pad blijven volgen……

Vraag mensen die begrijpen waar je mee bezig bent om advies als het niet volgens plan loopt. Kom je ongetwijfeld verder mee.

Twijfel jij op dit moment over een volgende stap? Laat het me weten. Denk ik graag even met je mee.