Business coach voor ambitieuze ZP-ers

Wat de kaasboer weer eens heel helder maakt…

Woensdag, marktdag. Om mij heen is iedereen nog druk met het klaarmaken van kramen. Hier en daar loopt een klant. Snel loop ik naar de kaas.

Mijnheer en mevrouw staan daar altijd in hun ‘kaaswagen’ ‘zij aan zij’ de klanten te verwelkomen. Nu zie ik alleen mevrouw. Ze staat aan de verkeerde kant zie ik 😏.

Boerenkaas voor u hè, zegt ze. Het klinkt een pietsje timide. Ben ik niet van haar gewend. Voordat ik iets kan zeggen verschijnt mijnheer. Moeizaam. Hij zat op zijn knieën. Dit gaat niet werken zegt hij….

Het gaat over de weegschaal. Niet aan de praat te krijgen. Gelukkig heeft u er 2 zeg ik. Dit om de sfeer op te vrolijken. Ja precies zegt hij. Maar als mijn vrouw steeds de kaas door moet geven, staat de rij straks tot in het volgende dorp.

Hmm, en als u de weegschaal nu eens in het midden zet, kunt u hem allebei gebruiken…

Verbaasde blikken. Mijnheer kijkt me aan. We zijn echt oud dat we dit niet meer kunnen bedenken. Hij gaat direct reorganiseren. De sfeer is weer zoals ik die ken.

Herken jij dat in je eigen bedrijf? Je weet even niet hoe je het aan zult vliegen – heeft namelijk niets met leeftijd te maken. En is zo’n gratis advies dan meer dan welkom?
👉👉 word lid van de Mastermind Community. Ja je lidmaatschap is nu nog helemaal gratis. We vragen natuurlijk wel dat jij ook je kennis deelt. 😊